Американската фармацевтична компания Pfizer временно ще намали доставките на ваксината

...
Американската фармацевтична компания Pfizer временно ще намали доставките на ваксината
Коментари Харесай

Pfizer временно намалява доставките на ваксината си за Европа

Американската фармацевтична компания Pfizer в ременно ще понижи доставките на имунизацията си против ковид за Европа , до момента в който усили индустриалния потенциал. Това заяви Норвежкият институт за публично здраве, съобщи " Ройтерс ".

" Получихме това известие през днешния ден малко преди 10,00 часа . Очаквахме да получим 43 875 дози от имунизацията на Pfizer през третата седмица (следващата седмица). Сега наподобява, че ще получим 36 075 дози ", се споделя в известие на института.

Намаляването на доставките е поради лимитираното произвеждане на фармацевтичния колос . Целта на компанията е да нараснали производството до 2 милиарда дози на година от 1,3 милиарда дози сега, разяснява институтът.

Допълва се, че това краткотрайно понижаване ще засегне всички европейски страни. Не е ясно какъв брой време ще отнеме преди компанията да усили индустриалните мощности до дъно.

От Pfizer оповестиха, че вършат промени в процеса, които изискват спомагателни позволения от регулаторите.

Въпреки че този краткотраен спад ще засегне доставките в края на януари до началото на февруари, ще бъде обезпечено доста нарастване на наличните дози за пациентите в края на февруари и март, се споделя в известие на компанията.

Норвегия получава достъп до имунизациите, поръчани от Европейски Съюз, с помощта на Швеция, която купува повече от нужното и ги продава на съседката си.

По-рано бе обявено, че
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР