Американската фармацевтична компания Пфайзер (Pfizer) отчете приходи за първото тримесечие

...
Американската фармацевтична компания Пфайзер (Pfizer) отчете приходи за първото тримесечие
Коментари Харесай

“Пфайзер“ с рекордни приходи за първото тримесечие на 2023 г.

Американската фармацевтична компания " Пфайзер " (Pfizer) регистрира доходи за първото тримесечие и поправена облага, които надвишиха упованията на анализаторите, макар спада в продажбите й, провокиран от по-ниското търсене на имунизацията против КОВИД-19, заяви Си Ен Би Си.
Прочетете още
Печалбата на " Пфайзер " през януари - март е възлизала на 1,23 $ на акция, при упования за 98 цента на акция. Междувременно приходите са били 18,28 милиарда $ по отношение на прогнозите за 16,59 милиарда $.

Акциите на фармацевтичния колос поевтиняха с близо 1 % към 19:20 часа бълг. време. Към затварянето на вчерашната сесия на Уолстрийт акциите на компанията изтриха повече от 23 % в границите на година. Така пазарната стойност на компанията бе към 221,3 милиарда $.

Производителят на фармацевтични произведения регистрира чиста облага от 5,54 милиарда $ или 97 цента на акция. През същото тримесечие на 2022 година облагата бе 7,86 милиарда $ или 1,37 $ на акция.

Компанията регистрира продажби през интервала януари - март за 18,28 милиарда $, което е спад с 29 на 100 на годишна база. Продажбите на обвързваните с КОВИД-19 препаратите на компанията са съдействали със 7,1 милиарда $ за тези продажби.

Продажбите на имунизацията срещу КОВИД-19 на " Пфайзер " са намалели с 10 милиарда $, или 75 на 100, в съпоставяне със същото тримесечие на предходната година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Спадът се дължи както на пониженото търсене на интернационалните пазари, по този начин и на по-ниски контрактувани от държавното управление на Съединени американски щати доставки, до момента в който страната се готви да трансферира продуктите свързани с КОВИД-19 на комерсиалния пазар по-късно през година, показват от фармацевтичната компания.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР