Американската фармацевтична компания AbbVie ще придобие ирландската Allergan за сумата

...
Американската фармацевтична компания AbbVie ще придобие ирландската Allergan за сумата
Коментари Харесай

AbbVie купува Allergan в сделка за 63 млрд. долара

Американската фармацевтична компания AbbVie ще придобие ирландската Allergan за сумата от 63 милиарда $, съобщи Reuters. Така тя ще получи патентите за търсения медикамент срещу резултатите от остаряването Botox, с което ще разшири портфолиото си, зависещо прекалено много от продажбите на стойност 19 милиарда $ на лекарството за артрит Humira.

В договорката ще се включат и други компании, които ще закупят някои от продуктите на Allergan. Сред тях е Nestle, която ще купи Zenpep и Viokace, и AstraZeneca, която ще стане притежател на бразикумаб. Zenpep, чиито продажби през 2018 година възлизаха на 237 млн. $, подкрепя построяването на ензими за асимилиране на мазнините, протеините и захарите в панкреаса, а бразикумаб е пробен медикамент против Болестта на Крон и колит.

" Тези съглашения бележат забележителния ни напредък при придобиването на Allergan ", сподели основният изпълнителен шеф на AbbVie Ричард Гонзалес. Те обаче не са единствените, които ще се възползват от договорката. " Това е голяма опция за бизнеса ни в Съединени американски щати ", сподели ръководителят на Nestle Health Science Грег Бехар.

За AstraZeneca придобиването на бразикумаб бележи завръщане към медикаментите срещу възпаления. Тя продаде лиценза на Allergan преди четири години за 1,5 милиарда $. От своя страна, в този момент Allergan ще платят някои разноски по изследването на някои негови характерности, ориентирани против Болестта на Крон.

" Тази договорка ни разрешава да приключим цялостната стратегия по създаването на медикамента и да го предоставим като опция за пациентите колкото се може по-бързо ", сподели ръководителят на биофармацевтичното поделение на AstraZeneca Мене Пангалос. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР