Американската частна инвестиционна компания Cerberus иска да купи губещия италиански

...
Американската частна инвестиционна компания Cerberus иска да купи губещия италиански
Коментари Харесай

Американска компания поиска да купи Alitalia

Американската частна капиталова компания Cerberus желае да купи губещия италиански транспортьор Alitalia, съгласно днешна обява във в. " Файненшъл таймс ", представена от ДПА.

Изданието се базира на " хора, близки до договарянията " и отбелязва, че и двете страни са отказали коментар.

Твърди се, че офертата на Cerberus е в диапазона от 100 милиона до 400 милиона евро (120-165 милиона долара) и планува италианското държавно управление да резервира дял в компанията.

Частната капиталова група, ръководена от някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Дан Куейл, е профилирана в придобиването на затруднени компании и има опит в авиацията от инвестицията си през 2004 година в Air Canada.

Миналата седмица други седем претендента, измежду които Lufthansa и easyJet, насочиха обвързващи предложения към Alitalia като част от продължаващата процедура по банкрут на някогашния народен италиански транспортьор.

Стъпката на Cerberus е направена късно и отвън формалните рамки, само че предлага вероятността Alitalia да остане непокътната, до момента в който останалите са склонни да купят единствено част от активите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР