Американската биотехнологична компания Moderna обяви в петък, че ще подаде

...
Американската биотехнологична компания Moderna обяви в петък, че ще подаде
Коментари Харесай

Moderna съди Pfizer и BioNTech  за патента на ваксината

Американската биотехнологична компания Moderna разгласи в петък, че ще подаде тъжба против Pfizer и BioNTech за нарушение на патенти по отношение на тяхната осведомителна РНК ваксина против Covid-19. 

“Moderna е удовлетворена, че имунизацията Comirnaty Covid-19 на Pfizer и BioNTech нарушава патенти, подадени от Moderna сред 2010 година и 2016 година, обхващащи главната осведомителна РНК технология на Moderna ”, се споделя в изказване на компанията.

Moderna и Pfizer/BioNTech бяха първите, които пуснаха в произвеждане своите коронавирусни ваксини, доста скоро след началото на пандемията, с помощта на тази осведомителна РНК технология, която разрешава на човешките кафези да бъдат подредени да създават протеини, присъстващи във вируса, с цел да свикнат имунната система да го разпознае и обезврежда.

Дотогава имунизациите разчитаха на отслабени или инактивирани форми на вируса, с цел да обучат тялото да се пази, а създаването на медикаменти, както и клиничните изпитвания за инспекция на тяхната сигурност, може да отнеме няколко години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР