Американската баскетболна звезда Бритни Грайнър даде показания днес по делото,

...
Американската баскетболна звезда Бритни Грайнър даде показания днес по делото,
Коментари Харесай

Американската баскетболна звезда Грайнър даде показания по делото, което се води срещу нея в Русия

Американската баскетболна звезда Бритни Грайнър даде показания през днешния ден по делото, което се води против нея в Русия по обвинявания в владеене на опиати, заяви Българска телеграфна агенция.

Тя сподели, че преводач е превел единствено част от казаното на нейния разпит и чиновници са ѝ споделили да подпише документи, без да ѝ обяснят какво се съдържа в тях.

Грайнър бе задържана на летище в Москва през февруари. Тя призна пред съда по-рано този месец, че на идване в Русия е имала в своя багаж пълнители за електронни цигари, в които се е съдържало масло от канабис, само че твърди, че не е имала желание да наруши закона и е поставила пълнителите в своя багаж, без да желае. Грайнър сподели, че към момента не е сигурна по какъв начин маслото от канабис е попаднало в чантата ѝ, само че изясни, че нейният лекар я е посъветвал да го употребява и тя събрала багажа си за пътуването небрежно.

Грайнър може да бъде наказана на до 10 години затвор, в случай че бъде приета за отговорна в преместване на опиати. Делото против нея стартира на 1 юли и през днешния ден тя за първи път даде свидетелски показания. 

Тя изясни, че изпитва болки от травми и показа писмо от нейния доктор в Съединени американски щати, в което той ѝ предлага да лекува болките с медицински канабис. Говорител на съветското външно министерство предходната седмица сподели, че легализирането на използването на канабис в някои елементи на Съединени американски щати няма по какъв начин да повлияе на това, което се случва в Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР