Американската банка Merrill Lynch (Мерил Линч) блокира клиентите си и

...
Американската банка Merrill Lynch (Мерил Линч) блокира клиентите си и
Коментари Харесай

Merrill Lynch блокира търговията с биткойни


Американската банка Merrill Lynch (Мерил Линч) блокира клиентите си и финансовите си консултанти по повод па покупката на обвързани с биткойна вложения. Мотивът е опасения във връзка с капиталовия стандарт на криптовалутата и обвързваните с нея артикули, оповестяват организациите Ройтерс и The Wall Street Journal, цитирайки вътрешнофирмен документ, популяризиран измежду брокерите и клиентите на банката.

https://www.wsj.com/articles/merrill-lynch-bars-trading-of-bitcoin-fund-futures-1515016825?tesla=y

Блокирането касае всички сметки и лимитира към 17 хиляди консултанти на финансова институция да имат или да оферират вложения, свързани с главната криптовалута, както и да извършват потребителски поръчки за търговия с Bitcoin Investment Trust на компанията Grayscale (или GBTC).

Решението за възбрана на нови покупки на GBTC се дължи на " опасения, свързани с пригодността и стандартите за допустимост на този артикул ", се показва в документа.

В документа на финансовата институция се споделя, че клиентите със съществуващи позиции в биткойн и обвързваните с тях вложения могат да не престават да ги имат, само че тези по таксуваните сметки би трябвало да бъдат продадени.

Трябва да се има поради, че Bitcoin Investment Trust се ръководи от компанията Grayscale Investments, чийто създател Бари Солберт е изтъкнат последовател на криптовалутите. Самият фонд GBTC се търгува на извънборсовия пазар, като през последните 12 месеца фондът реализира възвращаемост от над 1565% по отношение на повишаването на биткойн с 1336%.

Подобна възбрана за търговия с биткойн-обвързани финансови артикули към този момент беше наложена и от американското брокерско отделение на UBS Group, показва " Уолстрийт Джърнъл ", цитирайки неназован източник, осведомен с политиката на швейцарската банка. Някои управителни фрагменти от банковата промишленост изрекоха преди време сериозната си угриженост по въпроса с криптовалутите валути, като основният изпълнителен шеф на JP Morgan Chase Джейми Даймън даже дефинира биткойна като " машинация " и като капиталов балон, който чака да се спука когато и да е.

Информации потвърждават, че " Уолстрийт " към момента не може да схване цифровите валути като действителна инвестиция, макар че в края на 2017-а година двете водещи тържища в Чикаго - Chicago Mercantile Exchange (CME) и Chicago Board Options Exchange (Cboe) стартираха търговия на биткойн фючърси.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР