Американската армия ще построи временно пристанище в Газа за получаване

...
Американската армия ще построи временно пристанище в Газа за получаване
Коментари Харесай

САЩ строи пристанище в Газа за хуманитарна помощ по море

Американската войска ще построи краткотрайно пристанище в Газа за приемане на филантропична помощ по море.

Инициативата ще бъде оповестена публично от президента Джо Байдън в Годишната му тирада за положението на съюза след няколко часа.

Не се планува наличие на американски елементи в Газа, показват публични представители на Вашингтон.

Построяването на пристанището за огромни товарни кораби с храна, вода, медикаменти и краткотрайни жилища ще отнеме няколко седмици.

Първоначално доставките ще идват от Кипър, където ще минават през израелски инспекции. Проектът включва построяването на пристан.

Газа не разполага с дълбоководни пристанища. Предвижда се работата да бъде осъществена от американска бригада за бързо разрастване, основана във Форт Стори, Вирджиния.

Сега филантропични помощи влизат в Газа от Египет през пункта Рафа, само че количествата са извънредно незадоволителни. Една трета от популацията на палестинския анклав е застрашено от апетит, показва Организация на обединените нации.

Миналата седмица повече от 100 палестинци починаха при отчаят опит да се доберат до филантропичен ескорт. Палестинската страна оповестява за пукотевица на израелската войска, която отдава нещастието на безпорядък и навалица.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР