Американската армия се подготвя за битки срещу Китай и Русия,

...
Американската армия се подготвя за битки срещу Китай и Русия,
Коментари Харесай

The National Interest: САЩ се готвят за война

Американската войска се приготвя за борби против Китай и Русия, като модернизира съществуващите оръжия и вкарва изцяло нови модели - танкове, бойни машини на пехотата (БМП) и роботизирани бойни машини. Те ще приготвят Вашингтон за " войната на бъдещето “, оповестява The National Interest, цитира Днес.бг и Българска телеграфна агенция.
 

Американската войска показа 24 нови системи през 2023 година, като сходен прогрес се чака през 2024 година Ключовите разработки включват танк M10 Booker със 105 мм основно оръдие и други тежки оръжия, както и БМП XM30 (IFV) с нараснала дарба за поразяване и оцеляване, планувана да размени остарялата бойна машина на пехотата M2 Bradley. Освен това американската войска изследва опциите на безпилотни бойни машини, по-специално RCV-Light, която също е в развой на разработка, написа Фокус.

Оръжията на M10 Booker са в положение с сполучлив изстрел да извадят от строя лека бронирана техника на съперника или даже танк, отбелязва създателят. С тегло към 40 тона, M10 Booker ще може да доближи оптималната скорост от 75 километра в час и да измине до 560 километра преди зареждане с гориво.

Перспективната БМП XM30, съгласно помощник-министъра на армията за придобиване, логистика и технологии Дъглас Буш, ще бъде даже по-смъртоносна от M2 Bradley. Ще има лека картечница и противотанкови ракети, само че модулният дизайн ще разреши машината да бъде оборудвана с нови системи, когато станат налични, " което ще обезпечи голямо преимущество “.

И най-после, роботизираната бойна машина RCV-Light ще дава отговор за разузнаването и огневата поддръжка. Вярно е, се отбелязва публикацията, че ще се нуждае от надеждни системи за електронна война, с цел да може да работи на фронтовата линия.

Миналата година американската войска избра фирмите Rheinmetall Vehicles и General Dynamics Land Systems за реализатори от петима претенденти. Сега фирмите имат контракт за 1,6 милиарда $ за доставка на прототипи до края на 2024 година Що се отнася до други разработки, армията желае да ги получи преди края на десетилетието, заключава създателят на The National Interest.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР