Американската армия планира да извади от употреба 33 самолета F-22

...
Американската армия планира да извади от употреба 33 самолета F-22
Коментари Харесай

Пентагонът бракува десетки изтребители F-22

Американската войска възнамерява да извади от приложимост 33 самолета F-22 Raptor, с цел да освободи средства за научни проучвания на нови разработки на изтребители, защото военновъздушните сили показват, че с цел да продължат да употребяват самолетите в бойни дейности, ще са нужни скъпи усъвършенствания.

Пентагонът желае да изпрати близо три дузини изтребители на " бунището " във военновъздушната база Дейвис-Монтан в Тусон, Аризона, като се надява да употребява средствата, които ще спести за научноизследователска и развойна активност по програмата " Въздушно владичество от последващо потомство ", заяви Defense News в понеделник. Ако бъде подсилен от Конгреса, този ход ще докара до редуциране на общия флот от F-22 на Съединени американски щати от 186 на 153 самолета.

 

Останалите F-22 ще бъдат ситуирани в бази във Вирджиния, Хавай, Флорида и Аляска, съобщи представителят на Военновъздушни сили Ан Стефанек.

 

Междувременно министърът на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Франк Кендъл съобщи, че не планува скорошно в допълнение пенсиониране на F-22, наричайки го " водещата бойна платформа въздух-въздух ".

Усилията за икономисване на средства за научноизследователска и развойна активност идват в миг, когато Белият дом предлага най-големия боен бюджет в историята на Съединени американски щати, като желае 813,3 милиарда $ за идната година, или с 31 милиарда $ повече от утвърдените за 2022 година Предложението включва военна помощ за Украйна в размер на 682 млн. $, както и 9,5% нарастване на финансирането за научноизследователска и развойна активност, като общата сума надвишава 130 милиарда $. Докато армията, флотът и морската пехота могат да бъдат съкратени общо с към 4300 души, военновъздушните сили ще се усилят с 200 нови военнослужещи.

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР