Американската актриса Пайпър Лори, три пъти номинирана за награда Оскар,

...
Американската актриса Пайпър Лори, три пъти номинирана за награда Оскар,
Коментари Харесай

Почина актрисата от Туин Пийкс Пайпър Лори

Американската актриса Пайпър Лори, три пъти номинирана за премия " Оскар ", умря в дома си в Лос Анджелис на 91 години, заяви Асошиейтeд прес, представена от Българска телеграфна агенция. На българските фенове тя е позната с присъединяване си в телевизионния сериал " Туин Пийкс ". 

Piper Laurie, three-time Oscar-nominated star of 'Carrie' and 'The Hustler', dies at 91
— Fox News (@FoxNews)
Лори е умряла от напреднала възраст, се показва в известие до организацията на мениджърката ѝ Марион Розенбърг. В него тя прибавя, че Лори бе " отличен гений и превъзходен човек " .

Тя идва в Холивуд през 1949 година с рожденото си име Розета Джейкъбс и скоро по-късно подписва контракт с " Юнивърсъл-интернешънъл ". Получава театралното име Пайпър Лори, което не харесва, и поредност от водещи функции във филми, в които се снима дружно с Роналд Рейгън, Рок Хъдсън, Тони Къртис.

Piper Laurie, Oscar-nominated 'Carrie' and 'The Hustlers' star, dies at 91: 'A superb talent'
— USA TODAY (@USATODAY)
Известна е с превъплъщенията си в " 'The Hustler " ( " Играчът на билярд " ) от 1961 година, " Кери " (1976 г.) и " Деца, забравени от Бога " (1986 г.), за които е номинирана за " Оскар ". Играе и в театъра, и в телевизионни сериали като " Туин Пийкс " и " Спешно поделение ". Публикува готварски предписания в " Ню Йорк таймс ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР