Американската актриса и секссимвол Ракел Уелч е починала на 82

...
Американската актриса и секссимвол Ракел Уелч е починала на 82
Коментари Харесай

Почина легендарната актриса Ракел Уелч

Американската актриса и секссимвол Ракел Уелч е умряла на 82 години, заяви нейният управител, представен от БГНЕС.

Мениджърът на Уелч съобщи, че тя е умряла след " малко боледуване ".

Носителката на " Златен глобус " се е снимала допълнително от 30 кино лентата - в това число " Fantastic Voyage " и " Тримата мускетари " - както и в към 50 телевизионни сериала в своята кариера, траяла пет десетилетия.

Уелч e родена през 1940 година и израства в Калифорния. В тийнейджърските си години печели няколко трофеи за хубост.

Започва актьорската си кариера с поредност от функции в незначителни филми, в това число в музикалния филм от 1964 година " Roustabout " с присъединяване на Елвис Пресли.

Пробивът ѝ настава, когато е определена от студиото „ 20th Century Fox “ да взе участие в научнофантастичния филм " Fantastic Voyage " от 1966 година

Същата година тя има основна роля в " One Million Years BC " - филм, прочут най-много с ролята на пещерната жена по бикини на Уелч.

Печели " Златен глобус " за най-хубава актриса в комедия или мюзикъл за " Тримата мускетари " (1973), в който играе шивачката на кралицата.

По време на фотосите на " Cannery Row " през 1982 година Уелч е уволнена, тъй като упорства да си направи прическа и грим у дома. Тя съди студията MGM за нарушение на контракта и в последна сметка печели съглашение на стойност 15 млн. $.

Любителка на йогата, по-късно Уелч се впуска в бизнеса с положително въодушевление, като през 1984 година разгласява програмата си " Total Beauty and Fitness ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР