Американската актриса Ашли Джъд подаде иск в понеделник срещу продуцента

...
Американската актриса Ашли Джъд подаде иск в понеделник срещу продуцента
Коментари Харесай

Ашли Джъд съди продуцента Уайнстийн, че разрушил кариерата ѝ

Американската актриса Ашли Джъд подаде иск в понеделник против продуцента Харви Уайнстийн в съд в Лос Анджелис, обвинявайки го, че е разрушил кариерата ѝ, откакто тя оказала опозиция на половия му тормоз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Петдесетгодишната звезда бе една от първите дами, нарушили мълчанието за похищения на продуцента, против който има изказвания, че тормозил полово или изнасилил към 100 дами, измежду които Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу или Леа Сейду.

В жалбата се споделя, че Уайнстийн е попречил на възможностите на Ашли Джъд да взе участие в трилогията „ Властелинът на пръстените “, една от най-доходоносните в историята на киното. Той споделил на режисьора Питър Джаксън и на съпродуцента, че да се работи с Джъд било призрачен сън. През декември Джаксън разкри това пред медиите.

В желае се показва, че с неоснователните си офанзиви Уайнстийн съумял да впише Джъд в черен лист и да постави завършек на опцията за нея да работи в една поредност от филми, спечелили милиарди долари доходи и 17 награди Оскар. Така той наказвал актрисата за това, че отхвърлила половите му домогвания година преди този момент, когато той я поканил в хотелска стая, сякаш с цел да приказват по работа.

Джъд желае от Уайнстийн да ѝ заплати обезщетение за понесени вреди, само че сумата не се прецизира. Тя поема уговорката да преведе парите на фонд за юридическа отбрана на дами, станали жертви на похищения. Фондът е към организацията „ Времето изтече “, учредена от актриси, измежду които Натали Портман и Рийз Уидърспуун.

Уайнстийн твърди, че няма нищо общо с подбора на актьорите за функциите в трилогията, която първо била продуцирана от неговата някогашна компания Мирамакс, преди да продължи с друга компания Ню Лайн Синема. За основните функции на филмите от трилогията бяха определени в последна сметка Лив Тайлър и Кейт Бланшет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР