Американската агенция за пътна безопасност NHTSA започна разследване на електромобилите

...
Американската агенция за пътна безопасност NHTSA започна разследване на електромобилите
Коментари Харесай

Hyundai IONIQ 5 започна да страда от внезапна загуба на тяга – 40 000 електромобила може да бъдат изтеглени

Американската организация за пътна сигурност NHTSA стартира следствие на електрическите автомобили Hyundai IONIQ 5, откакто получи 30 недоволства за неочаквана загуба на двигателна сила при задвижването на транспортните средства модел 2022 година. Ако сходен недостатък в захранващата система на батерията се удостовери, тогава до 40 000 електрическия автомобил от този модел, продадени в Съединените щати, могат да бъдат изтеглени.

Много от притежателите, които са изправени пред неочаквана загуба на двигателна сила, директно преди този момент са чули мощен тропот, а след него са видели предизвестие за нередовност на екрана на бордовата осведомителна система. В най-благоприятния случай колата просто губи способността да набира скорост, а в най-лошия случай — губи опцията да се движи в отговор на натискане на педала на газта.

Hyundai сподели на следователите от NHTSA, че дефектът може да се дължи на щета в блока за надзор на заряда, който е виновен за зареждането на батериите, в това число и на обичайна 12-волтова, която се среща в множеството модерни електрически автомобили. Превишаването на допустимите стойности на тока води до щета на блока за ръководство на заряда, след което 12-волтовата батерия губи способността си да се презарежда и се разрежда изцяло, лишавайки някои значими бордови системи от зареждане.

От идващия месец Hyundai се ангажира със сервизна акция посредством актуализиране на софтуера за ръководство на електрическите автомобили IONIQ 5 от последната продуктова гама за годината и, в случай че е належащо, замяна на контролния зареждащ блок. Нито един от случаите с електрическите автомобили от този модел не е довел до пътнотранспортни катастрофи или човешки жертви. Ако дефектът е задоволително публикуван, 39 559 автомобила, продадени в Съединените щати, може да бъдат изтеглени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР