Американската агенция за опазване на околната среда (EPA) публикува своя

...
Американската агенция за опазване на околната среда (EPA) публикува своя
Коментари Харесай

Автомобилите стават все по-безвредни, сочи изследване

Американската организация за запазване на околната среда (EPA) разгласява своя годишен отчет за протичащото се в автомобилната промишленост. В него се показва, че новите коли са по-ефективни и по-вредни от всеки път.

Според организацията, транспортните средства в Съединени американски щати са съумели да понижат междинния си разход на гориво до малко над 9 л/100 км, както и равнищата на нездравословни излъчвания СО2. Това е най-ниският междинен индикатор регистриран в миналото от EPA. Данните сочат, че икономията на гориво е увеличена с 32% по отношение на 2004 година, а нездравословните излъчвания са снижени с 24% по отношение на показанията от същата година.
Въпреки новите коли нездравословните излъчвания в Европа порастват
През 2019 година междинните равнища на излъчванията от въглероден двуокис при новите леки и лекотоварни коли в Европейския съюз (заедно с Исланд...

„ Основното, което ни показват резултатите от този отчет е, че автомобилните производители извършват обещанията си за реализиране на стандарти за екологично чисти коли. И това става, до момента в който същите тези производителя дават на потребителите страхотни оферти за коли на пазара “, разяснява шефът на EPA – Майкъл Риган.

Той добави, че подписаният от президента на Съединени американски щати Джо Байдън законопроект за инфраструктурата ще направи нещата още по-добри. В него се показва инвестиция от трилион $, които ще дойдат от бюджета за модернизиране на автомагистрали, мостове, железопътни линии и други детайли от транспортната система на страната.

„ Иновациите и маркетинговата мощност на автомобилната промишленост, съчетани с невижданата поддръжка на управляващите, ще ще ускорят по-чистите технологии и внезапно ще понижат замърсяването, с цел да отговорят на климатичните провокации ”, сподели още Риган.

В отчета на EPA се показва, че производството на хибридни, plug-in хибриди и електрически транспортни средства в Съединени американски щати ще нарасне още през идната година. Прогнозата е, че електрическите транспортни средства ще съставляват 4% от производството, до момента в който хибридите ще доближат 9%. Към момента единствено 2% от колите в страната на електрически, а 5% - хибридни.
Решено: 6 автомобилния гигант и 30 страни поставят завършек на колите с дизел и бензин през 2040 година
Най-малко 6 огромни производителя на коли, измежду които “Форд ”, “Мерцедес-Бенц ”, “Дженерал Мотърс ” и &...

 

Още от АВТО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР