Американската агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA) обяви,

...
Американската агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA) обяви,
Коментари Харесай

САЩ: Онколози алармират за недостиг на метотрексат, търсят нови доставчици

Американската организация за надзор на храните и медикаментите (FDA) разгласи, че търси нови снабдители, с цел да облекчи дефицита на метотрексат, едно от най-често употребяваните медикаменти за лекуване на рак, съобщи Ройтерс, базирайки се изказване на организацията. 

Това е следващият онкомедикамент, чиято липса изправя пред тежки усложнения американските онколози, откакто стана ясно, че те не могат да разчитат на продуктите с  платина – .

Говорител на FDA призна, че организацията търси разновидности за краткотраен импорт на лекарството, което е в дефицит от март.

Метотрексатът се употребява за лекуване на доста типове рак – остра лимфобластна левкемия при деца, рак на гърдата, на белия дроб, на костите и някои типове рак на главата и шията.

Трусовете в доставките на онколекарства усложниха неимоверно работата на болничните аптеки в онкологичните клиники и принудиха експертите да търсят нови лечебни варианти за пациентите си, променяйки одобрените им схеми на лекуване.

Според последния лист на изчезналите медикаменти на FDA сега в Съединени американски щати има повече от 130 лекарствени форми за разнообразни болести. които не доближават.

Проблемът с доставките на метотрексат се усложнява и от обстоятелството, че той постоянно се употребява за лекуване на автоимунни болести като ревматоиден артрит.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР