Американската агенция по киберсигурност и инфраструктура обяви, че и частни

...
Американската агенция по киберсигурност и инфраструктура обяви, че и частни
Коментари Харесай

САЩ се опасяват от възможни тежки последствия от хакерска атака

Американската организация по киберсигурност и инфраструктура разгласи, че и частни компании, за която бе обявено тази седмица, съставлява " риск с вероятни тежки последици ". Новоизбраният президент изрази безпокойствие, до момента в който сенаторът Мит Ромни подлага на критика Белия дом за безмълвие по тематиката.
Агенцията публично не съобщи кой стои зад офанзивата, само че частни компании показват съветското държавно управление. В началото на седмицата държавният секретар допусна, че има интервенция на Москва като сподели, че Москва е правила неколкократни опити да пробие мрежи на американското държавно управление.
Сега управляващите акцентират сериозността на офанзивата като разясняват, че премахването на опасността ще е извънредно комплицирано за засегнатите.
Министерството на енергетиката на Съединените щати съобщи, че взема ограничения против киберпробива, съобщи Ройтерс.
 Хакерски офанзиви против две министерства в Съединени американски щати, Русия отхвърля да е забъркана Хакерски офанзиви против две министерства в Съединени американски щати, Русия отхвърля да е забъркана
Хакери, за които се счита, че работят непозната страна, са следели вътрешния трафик на електронната поща в министерствата на финансите и на...
На този стадий злонамереният програмен продукт е изолиран единствено в бизнес мрежи и не е засегнал главните функционалности на министерството, свързани с националната сигурност, сочат първичните данни.
Освен министерството на енергетиката, офанзивата е съумяла да направи пробив и в системи на министерствата на търговията и на финансите.
Новоизбраният президент Джо Байдън съобщи, че пострадалите са евентуално хиляди, включително държавни институции. Байдън добави, че администрацията му ще сложи топ приоритет на киберсигурността и даде обещание виновните за сходни дейности да платят основна цена.
В същото време сенаторът Мит Ром съпостави хакерската атака с " неведнъж неусетно хвърчене на съветски бомбардировачи над цялата страна. " Ромни също приказва за " несъответстваща " американска кибер отбрана и подлага на критика администрацията на настоящия президент за " безпричинно безмълвие и безучастие " по въпроса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР