Американската аерокосмическа агенция имената на четиримата астронавти, които през ноември

...
Американската аерокосмическа агенция имената на четиримата астронавти, които през ноември
Коментари Харесай

НАСА обяви астронавтите за полета около Луната след 18 месеца

Американската аерокосмическа организация имената на четиримата астронавти, които през ноември 2024 година ще създадат полет към Луната като поредна крачка към изпращането на екип на повърхността на земния сателит през 2025 година

Командир ще бъде Рид Уейзмън, водач ще е Виктор Глоувър, а има и двама експерти - Кристинй Кdук и канадецът Джеръми Хансен.

Мисията с кораба Orion ще е 10-дневна, като в първите два от тях те ще прекарат в земна орбита.

Полетът, който има за цел да надгради сполучливата задача Artemis I, която бе без екипаж през декември, ще води до Луната първата жена и първия цветнокож, проправяйки пътя към бъдещето за дълготрайни задачи с хора за проучване на Луната и в последна сметка до Марс ", се споделя в формалното известие.

" За първи път от повече от 50 години екипажът на Artemis II ще бъдат първите хора, които ще летят до Луната " и измежду тях за пръв път ще бъде и канадец, за който това ще е първият галактически полет. Тримата американци към този момент са били в космоса.

През ноември 2022 година, като част от лунната стратегия Artemis 1, НАСА изстреля свръхтежката ракета Space Launch System (SLS), носеща безпилотния галактически транспортен съд Orion. Капсулата за приземяване се завърна сполучливо след 25 дни полет до и към Луната.

Ако задачата в края на ноември 2024 година бъде сполучлива, астронавти, които да стъпят на лунната повърхнина за пръв път от 1972 година насам, ще бъдат изпратени не по-рано от 2025 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР