Американската администрация възобновява работа, след като президентът Доналд Тръмп постигна

...
Американската администрация възобновява работа, след като президентът Доналд Тръмп постигна
Коментари Харесай

Тръмп постигна временен компромис с Конгреса

Американската администрация възобновява работа, откакто президентът Доналд Тръмп реализира краткотраен компромис с Конгреса, оповестява " България Он Еър ".

``
реклама

Това постави завършек на най-дългата парализа на работата на федералното държавно управление в историята на Съединените щати.

След 35 дни борба Доналд Тръмп отстъпи. Президентът се съгласи да подпише бюджет, който да финансира работата на държавното управление през идващите 3 седмици. И в който не са включени желаните от него над 5 и половина милиарда $ за строителството на стена по границата с Мексико.

Въпреки това той не се отхвърля от предизборното си заричане.

" Ако не се договорим с Конгреса, държавното управление или ще спре още веднъж работа на 15-и февруари, или ще употребявам пълномощията си да разглася изключително състояние ", съобщи Тръмп.

Отстъпката е самобитна загуба за Доналд Тръмп в конфликта му с ръководителя на Камарата на представителите – демократа Нанси Пелоси. Според анализаторите повода президентът да подпише е елементарна: социологическите изследвания сочат, че обществото упреква точно него за парализата на администрацията.

Въпреки това спорът към момента не е завършил. Демократите се съгласиха да включат милиард и половина $ в бюджета за стягане на сигурността по границата с Мексико. Те обаче са изрично срещу желаната от Тръмп стена.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР