Американската администрация по храните и лекарствата одобри поставянето на трета

...
Американската администрация по храните и лекарствата одобри поставянето на трета
Коментари Харесай

FDA одобри поставянето на трета доза ваксина в специални случаи

Американската администрация по храните и медикаментите утвърди слагането на трета доза от имунизацията за изцяло имунизирани към този момент хора, които имат избрани положения, водещи до компрометиране на естественото действие на имунната система. Третата доза от имунизацията би трябвало да бъде от същия производител, от който са сложени предходните две дози ваксина – Pfizer или Moderna (ваксината на AstraZeneca на този стадий не е позволена за приложимост в САЩ).

Агенцията е разрешила трета доза от имунизацията и за хора, които са били реципиенти на трансплантирани органи, както и такива, „ които са диагностицирани с всевъзможни положения, за които се смята, че носят високо равнище на компрометиране на имунната система “. За слагането на трета доза от имунизацията би трябвало да са минали минимум 28 дни от слагането на втората доза, с която хората все още се смятат за изцяло имунизирани, без значение от съпътстващите ги медицински положения.

„ След изчерпателен обзор на наличните данни, FDA дефинира, че тази дребна, уязвима група от хора може да се възползва от трета доза на имунизациите на Pfizer-BioNTech или Moderna ”, сподели доктор Джант Уудок, шеф на FDA.

Американската организация по храните и медикаментите на Съединени американски щати би трябвало да се срещне с Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в страната през днешния ден, с цел да бъдат разисквани детайлностите. Междувременно, защото делта разновидността на ковид продължава да заразява американците, Сан Франциско последва администрацията на Ню Йорк, като към този момент изисква доказателство за завършен цялостен цикъл на имунизиране от всички хора, които желаят да посещават питейни заведения, заведения за хранене и фитнес зали на закрито.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР