Американската администрация по храните и лекарствата може да даде пълно

...
Американската администрация по храните и лекарствата може да даде пълно
Коментари Харесай

FDA може да даде пълно одобрение на ваксината на Pfizer в понеделник

Американската администрация по храните и медикаментите може да даде цялостно утвърждение на имунизацията против ковид на Pfizer още в понеделник, съгласно информация от The New York Times. Съобщава се, че регулаторите работят за привършване на документалната част и договарянията с компанията.

Ваксината от две дози на сега се ползва в Съединени американски щати и на доста други места по света с позволение за незабавна, изключителна приложимост, което ѝ беше предоставено през месец декември, когато клиничните изпитвания демонстрираха извънредно високи равнища на предотвратяване от заразяване и тежко протичане на COVID-19. Pfizer и нейният сътрудник BioNTech желаеха издаването на цялостно, постоянно утвърждение от FDA през месец май. Редовното утвърждение би разрешило на фирмите да продават имунизацията си непосредствено на крайните консуматори , без да е наложително посредничеството на страната и здравните институции, както и би улеснило държавните организации и просветителните институции да изискват имунизиране.
Огромният брой имунизирани в Съединени американски щати потвърждава сигурността на ваксината
Повече от 203 милиона дози от имунизацията на Pfizer са били приложи в Съединени американски щати, съгласно данни от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите. Миналата седмица FDA и CDC от имунизациите на Pfizer и Moderna за хора, които имат нарушен имунитет. А в сряда здравните чиновници от администрацията на новия американски президент Джо Байдън публично обявиха, че се планува и опция изцяло имунизираните възрастни хора да могат да получат спомагателна доза от имунизацията, в случай че се окаже, че антителата в техните  организми са намалели, или имат медицински положения, които инхибират (потискат) естественото действие на антителата в техните организми, както и оправянето на телата им с разнообразни вирусни инфекции. Такива медицински положения могат да бъдат някои съпътстващи болести, автоимунни заболявания, нарушавания в работата на костния мозък, лекуване с лъчетерапия и химиотерапия и други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР