Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) разреши в петък

...
Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) разреши в петък
Коментари Харесай

САЩ одобриха прилагането на бустерна доза на всички ваксинирани с две дози

Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) позволи в петък бустерна доза за всички възрастни, които са били имунизирани с имунизациите на Pfizer/BioNTech SE и Moderna, предава " Ройтерс ".

Решението на регулатора, което проправя пътя за милиони американци да получат спомагателна отбрана и е ориентирано към справяне с намаляващата отбрана измежду изцяло имунизираните американци в лицето на варианта делта.

Бустерната имунизация е позволена за всички възрастни, които са получили втората си доза от имунизацията минимум преди шест месеца.

„ Опростяването на критериите за допустимост и даването на бустерни дози за всички лица на възраст 18 и повече години също ще помогне за унищожаване на объркването по отношение на това кой може да получи бустер доза и ще подсигурява, че бустерните дози са налични за всички, които може да се нуждаят от такава “, сподели Питър Маркс, шеф от Центъра за биологични оценки и проучвания на FDA в изказване.

Над 31 милиона американци към този момент са получили бустерна доза, само че актуалните инструкции на Центровете за контрола на болесттите предлагат спомагателни дози единствено за някои групи от популацията.

FDA съобщи, че решението е подкрепено от данни, показващи, че бустерната доза на имунизацията е нараснал имунния отговор при изследвания както на Moderna, по този начин и на имунизацията на Pfizer/BioNTech.

Понастоящем бустерни дози на ваксини за Pfizer/BioNTech или Moderna са налични за хора с отслабен имунитет, тези, които са на възраст 65 и повече години, както и за лица с висок риск от тежко заболяване или които са постоянно изложени на вируса посредством условия на работа или живот.

Близо 60% от възрастните американци - към 195,6 милиона души - се смятат за изцяло имунизирани, откакто са получили две дози от имунизациите на Pfizer/BioNTech или Moderna, или една доза от имунизацията на Johnson & Johnson.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР