Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) обяви в петък,

...
Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) обяви в петък,
Коментари Харесай

САЩ отлагат разрешението на ваксината на Pfizer за деца под 5 г.

Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) разгласи в петък, че отлага срещата на своята комисия по имунизациите и обвързваните с тях биологични артикули, в началото планувано за 15 февруари, заяви CNN.

Решението е взето, защото " неотдавна са се появили нови данни " по отношение на настояването за позволение за незабавна приложимост на имунизацията против ковид на Pfizer за деца на възраст под 5 години.

" Това ще даде време на организацията да прегледа спомагателните данни, което ще разреши транспарантна социална полемика като част от нормалните ни научни и регулаторни процеси за имунизациите против COVID-19. Ние ще предоставим настояща информация по отношение на времето за срещата на консултативния комитет, откакто получим спомагателни данни за трета доза в тази възрастова група от настоящото клинично изпитване на компанията и имат опция да завършат обновена оценка ", обявиха в изказване изпълняващият длъжността комисар на FDA доктор Джанет Уудкок и доктор Питър Маркс, шеф на Центъра за оценка и проучване на биологичните субстанции на FDA.

Припомняме, че при започване на февруари стана ясно, че компанията ще подадетакова искане. 

Това е предстоящ ход, след като през октомври предходната година FDA позволи имунизацията на Pfizer/BioNTech да се ползва при деца от 5 до 11 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР