Американската администрация по храните и лекарствата е поискала от компанията

Американската администрация по храните и лекарствата е поискала от компанията ...

САЩ наредиха на Джонсън и Джонсън да бракува 60 млн. дози от COVID ваксината

Американската администрация по храните и лекарствата е поискала от компанията "Джонсън и Джонсън" да унищожи 60 милиона дози от своята ваксина срещу Covid-19, произведени в завода Emergent BioSolutions в Балтимор. Това съобщи в петък "Ню Йорк Таймс", позовавайки се на източници, запознати с въпроса, предаде БНР.
Изданието също така добавя, че 10 милиона дози от еднократна ваксина на J&J все още могат да се използват заедно със съпътстващо предупреждение. По-рано в петък "Вашингтон пост" съобщи, че федералната агенция по здравеопазване е извършила обширен преглед на безопасността на ваксините, произведени в проблемния завод и е стигнала до заключението, че дозите са безопасни за прилагане. Източници казаха пред изданието, че освободените ваксини няма да бъдат използвани в страната, а по-скоро ще бъдат изпратени в чужбина като част от глобалната инициатива за ваксинация на американския президент Байдън.

САЩ спряха доставките на ваксината на Johnson & Johnson САЩ спряха доставките на ваксината на JohnsonJohnson
Вътрешните доставки на коронавирусната ваксина на JohnsonJohnson в САЩ са преустановени. „Уол Стрийт Джърнъл” съобщи...
Заводът Emergent BioSolutions тепърва ще трябва да получи одобрение от FDA за възобновяване на производството, след като беше открито, че някои ваксини на "Джонсън и Джонсън" са били замърсени с ваксината на AstraZeneca и че повече от 100 милиона дози на "Джонсън и Джонсън" са били задържани след инцидента от FDA. Става въпрос за общо около 170 млн. дози, от които 100 млн. дози на ваксината на "Джонсън и Джонсън", бяха замърсени с ключова съставка от ваксината на AstraZeneca.
Очаква се Американската администрация по храните и лекарствата да пусне около 10 милиона ваксини срещу коронавирус на Джонсън и Джонсън, произведени в Emergent BioSolutions, която се разследва за неправилно боравене с ваксини.
Същевременно стана ясно, че Европейската агенция по лекарствата предупреди за замърсяване в активната субстанция на ваксината срещу COVID-19 на "".
Препаратът е влязъл в контакт с друго лекарство, което се произвежда на същото място в Съединените щати. Партидата не е стигнала до Европа, съобщава Нова телевизия.

Източник: actualno.com