Американската администрация отхвърли обвиненията, че САЩ печелят от завишени цени

...
Американската администрация отхвърли обвиненията, че САЩ печелят от завишени цени
Коментари Харесай

Белият дом се оправдава: САЩ не завишават цените на доставките на втечнен природен газ за Европа

Американската администрация отхвърли обвиняванията, че Съединени американски щати печелят от повишени цени за доставките на полутечен природен газ (ВПГ) за Европа. Това изказване е погрешно, а Вашингтон е " мобилизирал " ВПГ, с цел да помогне на Европа да се приготви за зимата, съобщи чиновник на Белия дом по време на телефонна конференция, оповестиха ДПА и Българска телеграфна агенция.

По-голямата част от американското синьо гориво се изнася по дълготрайни контракти с задгранични компании за търговия с сила. Сред тях са няколко европейски компании, които по-късно ще препродадат газа на европейските консуматори, добави американският представител.

Европейските страни сега се пробват да заменят енергийните си доставки, откакто Русия спря доставките на газ в отговор на глобите, наложени поради нейната инвазия в Украйна. Като една от вероятните други възможности се преглежда ВПГ - мощно охладен под високо налягане природен газ, който е превозен с кораби в течно положение. Досега Европа получава сходни доставки най-вече от Съединени американски щати.

Наскоро немският стопански министър Роберт Хабек упрекна страните, изнасящи ВПГ, че покачват цените на фона на актуалната енергийна рецесия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР