Американска компания за невротехнологии Неуралик - собственост на Илон Мъск,

...
Американска компания за невротехнологии Неуралик - собственост на Илон Мъск,
Коментари Харесай

Старт на чипирането, Илон Мъск търси доброволци

Американска компания за невротехнологии " Неуралик " - благосъстоятелност на Илон Мъск, скоро ще стартира първите клинични тествания на импланти за човешки мозък, написа bg-voice.com

Британският „ Гардиън “ написа, че „ Неуралик “ е почнал да търси хора, които да водят тези тествания.

Компанията е разгласила свободни позиции за длъжностите началник и координатор на клинични изпитвания. В известията се показва, че чиновниците ще си сътрудничат с едни от най-иновативните днешни лекари и топ инженери, както и с първите участници в клинично изпитване от този вид.

Мъск, чието положение се прави оценка на 256 милиарда $, е безапелационен, че е оптимист за плановете, и твърди, че имплантите ще разрешат на тетраплегиците да си тръгнат.

Той споделя още, че психологично парализираните ще могат да употребяват смарт телефон по-бързо от хората, които го употребяват с пръсти.

Мъск се надява, че Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) ще утвърди потреблението на тези чипове.

„ Мисля, че с „ Неуралик “ имаме късмет да излекуваме и да създадем функционално тялото на човек с повреден гръбначен мозък. Успяхме да реализираме това при маймуни и вършим доста проби и можем да потвърдим, че имплантът е доста безвреден и сигурен и може да бъде безвредно отхвърлен “, сподели Мъск.

The Guardian написа, че Мъск има дълга история на обещания за Neuralik. Преди три години той сподели, че първите импланти в човешка глава ще бъдат сложени през 2020 година

Освен всичко друго, ръководителят на Tesla и Space Ex твърди, че имплантите ще се зареждат безжично.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР