Американката Микаела Шифрин спечели победа в женския слалом в австрийския

...
Американката Микаела Шифрин спечели победа в женския слалом в австрийския
Коментари Харесай

Микаела Шифрин постигна победа в слалома в австрийския зимен център Заалбах

Американката Микаела Шифрин завоюва победа в женския слалом в австрийския зимен център Заалбах в съревнование от сезона за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Това бе седма победа за Шофрин в слаломите през сезона, както и нейна 60 в кариерата й в тази дисциплинираност.

Шифрин даде общо време от 1:53.22 минута в двата манша. На втора позиция приключи Мина Фурст Холтман от Норвегия, която направи доста мощен втори манш и се предвижи от осмо място на втора позиция. Тя изостана на 53 стотни зад американката.

На подиума се качи и шведката Ана Свен Ларсон, който приключи трета. Тя водеше след първия манш, като имаше 11 стотни преднина пред Микаела Шифрин, само че при второто си каране даде едвам 17-о време, само че въпреки всичко приключи на подиума на надпреварата.

Челната петица се добавя от словенката Нея Дворник, която направи най-хубав втори манш от всички състезателки и се размина с малко за първия си подиум за международната купа. Пета приключи австрийката Катарина Хубер, който приключи на 79 стотни зад победителката.

Микаела Шифрин си обезпечи купата в слалома още предходната седмица, като в този момент усили задатъка си на върха, като към този момент има 830 точки. На второ място е германката Лена Дур с 508, а трета е словачката Петра Влъхова - с 505.

В генералното класирането за Световната купа води Лара Гут-Бехрани от Швейцария с 1654 точки, като Шифрин е втора с 1409, а на трета позиция е италианката Федерика Бриньоне - с 1372.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР