Американката Микаела Шифрин спечели изненадващо спускането от финалите на Световната

...
Американката Микаела Шифрин спечели изненадващо спускането от финалите на Световната
Коментари Харесай

Микаела Шифрин: Да спечеля спускане бе отвъд надеждите ми

Американката Микаела Шифрин завоюва изненадващо спускането от финалите на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Куршевел (Франция).

Четирикратната носителка на Големия кристелен глобус Шифрин, която беше с 21-и стартов номер и не е специалистка в скоростните дисциплини, финишира за 1:27.00 минути и записа едвам трети триумф в тази дисциплинираност и общо 74-и в кариерата си.

"За мен да бъда в Топ 10, в Топ 5, да протоколирам точки беше добре ", призна американската скиорка Микаела Шифрин.

"Мисля, че никой не е очаквал да печеля спусканията! Не съм спускачка. Имам някои качества, само че това изисква доста време, доста работа, доста размишление ", признава Шифрин след 74-ата си победа за Световната купа. "Да печеля бе оттатък очакванията ми ", добави американката.

С този резултат тя се пласира чудесно за продобиване на своята четвърта Световната купа, откакто към този момент има 156 точки задатък пред словачката Петра Влъхова. Има още единствено три надпревари, като всяка победа носи по 100 точки.

Нейният другар - норвежецът Александър Омод Килде, й оказа помощ да преодолее страха си от пистата. "Той към този момент се спусна и усети пистата, снега. Говорим доста за ски. За мен е елементарно да схвана какво ми споделя. от първите тренировки той ме помоли да бъда доста умна върху няколкото основни сектора от пистата, някои криви. Това са елементарни и ясни препоръки. Това ми оказа помощ да се усещам добре на пистата и да карам с добър тайминг, което се получи отлично ", приключи Микаела Шифрин.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР