Американката Микаела Шифрин спечели 75-ата си победа в световната купа

...
Американката Микаела Шифрин спечели 75-ата си победа в световната купа
Коментари Харесай

Шифрин със 75-а победа за Световната купа

Американката Микаела Шифрин завоюва 75-ата си победа в международната купа по ски, като завоюва слалома в Леви, Финландия. Така тя към този момент е единствено на 7 триумфа от сънародничката си Линдзи Вон за първото място във безконечната ранглита при дамите и на 11 от Ингемар Стенмарк, който има 86 триумфа в кариерата си. Преди време великият швед предсказа че Шифрин ще е първата със 100 победи за Световната купа.
Шифрин се провали на Олимпиадата в Пекин 2022, само че очевидно към този момент е преодоляла всички проблеми. Микаела финишира на 16 стотни пред шведката Ана Свен Ларшон и с 20 пред Петра Влъхова (Словакия) в Леви. Американката бе трета след първото втурване, само че с най-хубав втори манш завоюва конкуренцията. Лидерката след първия манш Лена Дюр (Германия) даде едвам 14-о време във втория и остана четвърта.
Това действително е първият старт от сезона за Световната купа при дамите. Първият в Зьолден бе анулиран поради плевел вятър, а идващите два - спускането под Матерхорн и паралелният великански слалом в Лех не се състояха поради липса на сняг.

Микаела Шифрин (в средата) на подиума с подгласничките й в Леви Ана Свен Ларшон (влядо) и Петра Влъхова
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР