Американката Коко Гоф се нуждаеше от обрат и почти три

...
Американката Коко Гоф се нуждаеше от обрат и почти три
Коментари Харесай

ОБЗОР: Коко Гоф с обрат след 3-часов трилър в САЩ

Американката Коко Гоф се нуждаеше от поврат и съвсем три часа на корта, с цел да победи немската квалификантка Лаура Зигемунд с 3:6, 6:2, 6:4 в един от най-итересните мачове от женската стратегия на първия ден на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис.

Поставената под номер 6 в схемата Гоф изигра слаб първи сет, който загуби, откакто позволи два пробива, само че играта се обърна при започване на втория сет. Първият гейм в него продължи невероятните 26 минути и при осмата си опция за пробив американката стигна до подобен.

Това зареди Гоф и до края на втория сет тя нямаше проблеми против Зигемунд. Американката поведе с два пробива преднина и при започване на третия сет и въпреки немската й съперничка да върна единия, до поврат не се стигна.

Срещата бе извънредно прочувствена, а публиката в Ню Йорк изпрати с освирквания Зигемунд, която в края опитваше да бави играта.

Самата Гоф въобще не бе удовлетворена от представянето си, както съобщи в изявлението на корта след триумфа си, само че изрази удовлетворение от класирането си за втория кръг. Там тя ще срещне 16-годишната рускиня Мира Андреева в различен любопитен конфликт. Андреева победи с 1:6, 6:3, 6:4 австралийката Оливия Гадецки.

Напред в шампионата продължава и поставената под номер 4 в схемата Елена Рибакина. Казахстанката нямаше никакви проблеми и стигна до триумф с 6:2, 6:1 над украинката Марта Костюк. Във втория кръг Рибакина ще се изправи против австралийката Айла Томлянович, която завоюва с 3:6, 6:2, 6:4 против Пана Удварди от Унгария.

Бившата лидерка в международната класация по тенис Каролине Возняцки се завърна в шампионатите от Големия шлем след близо четиригодишна пауза с победа с 6:3, 6:2 над съветската квалификантка Татяна Просорова.

33-годишната датчанка дефинира завръщането си на кортовете в Ню Йорк като " необикновено прекарване " и разкри, че е била много нервна преди срещата.

Във втория кръг Возняцки ще играе с двукратната шампионка на " Уимбълдън " Петра Квитова. Чехкинята, която е номер 11 в схемата, завоюва с 6:1, 7:6(5) против Кристина Букса от Испания.

В различен любопитен мач от първия кръг поставената под номер 19 Беатриз Адад Мая от Бразилия победи с 6:2, 5:7, 6:4 шампионката за 2017 година Слоун Стивънс от Съединени американски щати. Във втория кръг Адад Мая ще играе с друга американка - Тейлър Таунсенд.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР