Американката Ема Наваро записа изненадваща победа с 6:3, 3:6, 6:2

...
Американката Ема Наваро записа изненадваща победа с 6:3, 3:6, 6:2
Коментари Харесай

Наваро победи световната номер две Сабаленка в Индиън Уелс

Американката Ема Наваро записа изненадваща победа с 6:3, 3:6, 6:2 над международната номер 2 Арина Сабаленка от Беларус и се класира на четвъртфиналите на шампионата за дами в Индиън Уелс. Преодоляването на този кръг е най-големият триумф в кариерата на Наваро, защото конкуренцията е от сан WTA 1000 и е с награден фонд от 9.25 милиона щатски $.

Американката взе успеха с отлична игра от главната линия. Тя обезврежда едно от най-силните качества на Сабаленка - мощния сервис, печелейки четири пробива от шест благоприятни условия. Беларускинята, шампионка в Мелбърн за последните две години, пък записа единствено един брейк в мача.

Двете си размениха по един сет на старта, след което Наваро направи съвсем съвършена трета част. Тя отрази едно разиграване за пробив и направи хубав печеливш удар на форхенд за задатък от 4:1. Американката, 23-а в света, направи четвъртия си брейк на мачпойнт и постави завършек на дуела след час и 57 минути на корта.

" Чувствам се чудесно ", съобщи Наваро в изявлението край корта, представена от организация Ройтерс. " Никога не е елементарно против съпернички, които имат толкоз доста гений и толкоз богат опит. Тя в действителност ме затрудни, само че през днешния ден играх най-хубавия си тенис и го правех в най-важните моменти. Искам да благодаря на всички, които през днешния ден ме подкрепяха от трибуните ".

Следващата съперничка на Наваро ще бъде гъркинята Мария Сакари, която се наложи над французойката Диан Пари с 6:2, 3:6, 6:3 за два часа и 12 минути.

В другия завършек на схемата поставената под номер 1 Ига Швьонтек ще се изправи против Каролине Возняцки, а Анастасия Потапова ще срещне Марта Костюк.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР