Американката Джесика Пегула спечели 10 от 12-те последни гейма и

...
Американката Джесика Пегула спечели 10 от 12-те последни гейма и
Коментари Харесай

Джесика Пегула победи Рибакина на финалите на WTA

Американката Джесика Пегула завоюва 10 от 12-те последни гейма и се наложи над Елена Рибакина от Казахстан със 7:5, 6:2, с цел да започва с триумф в група А на Финалния шампионат на WTA, който се организира в Канкун (Мексико).

Разчитащата на мощни сервиси Рибакина водеше с 5:3 в първия сет и вървеше към спечелването му. Но Пегула направи цялостен поврат на събитията на корта с тъкмо този решителен пробив в мача. След това американката употребява инерцията, с цел да затвори сета и завоюва общо четири следващи гейма, завършвайки с прехвърлящ удар над безпомощната състезателка от Казахстан, която в срещата направи 35 непредизвикани неточности.

" Имам възприятието, че тя направи безусловно пред очите ми няколко непредвидени и нелепи неточности. И аз съумях да се възползвам от това с бърза реакция и по-късно да продължа със същата инерция във втория сет ", съобщи Пегула след мача пред Tennis Channel, щастлива от успеха на старта на финалния шампионат за сезона на женската тенис асоциация.

Преди това лидерката в международната класация Арина Сабаленка нямаше доста работа против Сакари в другата среща. Сабаленка завоюва цели 11 следващи гейма преди гъркинята да вземе даже и един. Така тенисистката от Беларус потегли удобно с 6:0, 6:1 в същата група. Сакари влезе в последния миг в шампионата, защото трябваше да размени контузената Каролина Мухова (Чехия).

Mачовете в група В стартират през днешния ден със срещата сред номер 2 в света Ига Швьонтек (Полша) и Маркета Вондроушова преди на корта да излязат шампионката от Откритото състезание на Съединени американски щати Кори Гоф и Онс Жабюр (Тунис).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР