Американката Джесика Пегула е първият финалист на турнира по тенис

...
Американката Джесика Пегула е първият финалист на турнира по тенис
Коментари Харесай

Пегула ще играе финал в Монреал след епична битка с Швьонтек

Американката Джесика Пегула е първият финалист на шампионата по тенис на Открито състезание на Канада в неделя, откакто съумя да продолее в три сета лидерката в международната класация Ига Швьонтек (Полша). Пегула подпечата класирането си за финалния мач след  6:4, 6:7(4), 6:4 и ще се опита да завоюва втората си купа от веригата WTA 1000 и общо третата в кариерата си. Освен това прекъсна поредност от четири загуби в полуфиналите на шампионата и се насочва към шампионата в Синсинати и US Open с много повече самочувствие.

Елена Рибакина или Людмила Самсонова ще играят по-късно през днешния ден, с цел да дефинират втория участник в мача за купата в Монреал.

Срещата продължи малко повече от два часа и половина, като и двете тенисистки имаха доста слаб сервис и бяха направени 20 пробива. В първия сет единствените две предпазени подавания бяха на Пегула за 4:2 и 6:2 и това се оказа основен миг за задатъка й.

И когато изглеждаше, че Пегула може да вземе мача в два сета, в играта й настъпи срив. Макар да се бори в тайбрека, тя трябваше да се помири, че след 4:3 в тази спомагателна част даде 12 следващи точки на полякинята.

В третия сет наклонността се резервира и Швьонтек поведе с 2:0 гейма, само че Пегула изравни за 2:2, връщайки пробива и по-късно направи един повече за 6:4 и триумф в три сета.

Пегула и Швьонтек без подозрение сега са двете най-постоянни тенисистки в Тура, а американката се изкачи до номер 3 в света и може да затвърди възхода си с купа в Монреал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР