Американката Адиджат Адамс ще играе в женския баскетболен Берое през

...
Американката Адиджат Адамс ще играе в женския баскетболен Берое през
Коментари Харесай

Баскетболният Берое подписа с американка

Американката Адиджат Адамс ще играе в женския баскетболен Берое през новия сезон. Тя подписа договор със старозагорския клуб и през идната седмица ще стартира тренировки под управлението на Таня Гатева в Стара Загора.

Адамс е на 26 години и играе на позиция пет. За последно се е подвизавала в Аржентина, където печели шампионската купа с отбора на Куимса. Първият ѝ тим след довеждане докрай на колежа Байола в Калифорния е Валферданж от Люксембург, където през сезон 2014/15 записва по приблизително 15 точки и 12,3 битки на мач.

Следва трансфер в гръцкия Кронос, където записва междинни индикатори от 11,4 точки и 8,6 битки. През 2016 година Адамс подхваща далечно пътешестване до Австралия, където през идващите 2 сезона играе за Мандура Меджик и Албъри.

Там тя е измежду най-силните баскетболистки в шампионата, записвайки приблизително по 16,8 точки и 10 битки. Преди да замине за Аржентина Адамс има и къс престой в испанския Пикен Валенсия. Щабът на Берое ще разчита на Адиджат в мачовете от Адриатическата лига, в опита на тима да отбрани купата си от предишния сезон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР