Американка се призна за виновна за това, че е командвала

...
Американка се призна за виновна за това, че е командвала
Коментари Харесай

Ексучителка от САЩ водела женски батальон на ИД

" Американка се призна за отговорна за това, че е командвала женски батальон на " Ислямска страна (ИД) ", съобщи Би Би Си.

" Според документи на съд в град Александрия, щата Вирджиния, 42-годишната някогашна учителка по биология Елизабет Флюк-Екрен е отпътувала за Сирия през 2012 година дружно с втория си брачен партньор. Преди това родената в щата Канзас жена е живяла в Либия, Египет и Турция. В някоя от тези три страни тя се е включила към ИД ", добави английската медийна корпорация.

" По думите на подсъдимата, дадени под клетва, тя през 2016 година е основала център за образование на дами в северния сирийски град Ракка. Флюк-Екрен е провеждала инструктажи по какъв начин се стреля с автомат " Калашников ", по какъв начин се хвърлят гранати и по какъв начин се вършат и употребяват колани с експлозиви. Експедагожката е оглавила бойно поделение на ИД, формирано от девойки и дами ", уточни още Би Би Си.

" Флюк-Екрен бе арестувана от федералните управляващи в Съединени американски щати на 28 януари тази година. Очаква се магистратите да решат ориста на жената  на 25 октомври. Заради закононарушенията си дамата може да влезе в пандиза. Максималният период, очакван от законите на Съединени американски щати, е  20 години ", добави основаната в Обединеното кралство медия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР