Американка на 49 години бе напълно излекувана от рак на

...
Американка на 49 години бе напълно излекувана от рак на
Коментари Харесай

Nature Medicine: Излекуваха жена с последен стадий рак на гърдата

Американка на 49 години бе изцяло излекувана от рак на гърдата, откакто се подложи на неповторимо и новаторско имунолечение. Сензационната вест бе обявена в списание Nature Medicine . Терапията разрешила на имунната система на пациентката сама да се оправи с туморните кафези, популяризирали се в тялото, написа marica.bg.

Това е първият случай, при който болен от рак в финален етап се излекува, откакто всички други познати лечения не са имали триумф. Лекарите, грижили се за Джуди Перкинс от щата Флорида и майка на две деца, са безапелационни, че това е единствено началото. Жената била определена да се включи в опита след няколко несполучливи химиотерапии, лъчетерапии и интервенции.

Туморът почнал да се популяризира в черния  дроб и лекарите дали на пациентката единствено няколко месеца живот. Представител на екипа на доктор Стивън Розенберг от Националния институт по рак в Мериленд (САЩ) се свързал с Джуди и  предложили да се подложи на пробно имунолечение. То се състояло в това в тялото  да бъдат инжектирани над 90 милиарда бели кръвни телца, които да унищожат туморите. Клиничното изпитване се оказало сполучливо.

Лекарите, които се грижели за пациентката по време на нейното възобновяване, разказват, че подобрението  било удивително. Днес две години по-късно няма и диря от ракови кафези в тялото на Джуди. Имунотерапията, която включва стимулиране на естествената отбрана на организма за битка с рака, от дълго време се употребява за справяне с някои типове рак.

Въпреки това до този миг резултатите от сходно лекуване не дават 100% резултат. Статистиката сочи, че повишението на имунната система въздейства благотворно при 10% при пациентите с рак на простатата. В множеството случаи лекуването на рак на гърдата се оказало неефективно. От лекарския екип прецизираха, че макар постигнатия резултат не може към момента да се приказва за пробив в лекуването на злокачествените тумори.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР