“Американизацията превзе окончателно българското висше образование, което отдавна е изпразнено

...
“Американизацията превзе окончателно българското висше образование, което отдавна е изпразнено
Коментари Харесай

Явор Дачков: Американизацията превзе окончателно българското висше образование

“Американизацията завладя дефинитивно българското висше обучение, което от дълго време е изпразнено от научен смисъл (с доста малко изключения) и се трансформира в печатница за пари и политкомисарстване на полуобразовани некадърници. ” Това написа във фейсбук журналистът Явор Дачков.

“Повечето от преподавателите са позор освен за науката, само че и за обикновената обща просвета ”, написа още той.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

Американизацията завладя дефинитивно българското висше обучение, което от дълго време е изпразнено от научен смисъл (с доста малко изключения) и се трансформира в печатница за пари и политкомисарстване на полуобразовани некадърници. Повечето от преподавателите са позор освен за науката, само че и за обикновената обща просвета. Те нормално са и най-активни в сходни подписки и заклеймявания от комунистическо-болшевишки вид.

 

Те нормално са и най-активни в сходни подписки и заклеймявания от комунистическо-болшевишки вид.

Софийския университет с нов 57-и ректор, напомня SafeNews. Проф. Георги Вълчев от Философския факултет бе определен със 198 гласа пред акад. Николай Витанов от Физическия факултет, който събра 152 гласа на балотаж. Гласуваха 355 души.

На първия тур отпаднаха проф. Милен Замфиров и проф. Климент Найденов.

Досегашният ректор проф. Анастас Герджиков връчи алегоричен ключ на новия ректор – обред, който пред 8 години направил проф. Иван Илчев.

Софийският университет ще влезе в класацията на първите 500 университета.

Дълбоко имам вяра, че през идващите пет години Софийският университет  “Св. Климент Охридски ” ще влезе в групата на първите 500 университета в най-малко една от трите огромни интернационалните ранглисти. Това сподели ректорът проф. Анастас Герджиков на откриването на 135-ата академична година.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР