Американистът Александър Домрин изключи възможността за разследване на експлозиите на

...
Американистът Александър Домрин изключи възможността за разследване на експлозиите на
Коментари Харесай

Разкриха предисторията на сензационното разследване за експлозиите в „Северен поток“: „Байдън писна на всички“

Американистът Александър Домрин изключи опцията за следствие на детонациите на Северните потоци в Съединените щати

На живо по радио Комсомолская истина американистът Александър Домрин разяснява появилото се на 8 февруари сензационно следствие на журналиста Сиймор Хърш за присъединяване на висши американски чиновници в подкопаването на газопроводите „ Северен поток “.

Кой е Сиймор Херш и какво се знае за него

- Александър Николаевич, кой е този самоуверен Сиймор Херш?

- Това е легенда на американската публицистика. Той няма какво да губи. Той е на 85 години. Получава най-престижната премия, която публицист може да получи в Америка, през 1970 година

- С какво е прочут?

- През 1969 година това беше индивидът, който разобличи, както бихме споделили тогава, американските военни за чудовищните закононарушения в Сонг Ми, когато американците убиха повече от 500 цивилни, от които имаше към 210 деца, повече от 120 дами, които, преди да бъдат убити, са и групово изнасилени. С какво още стана прочут? Когато корейският Боинг е свален над Сахалин на 1 септември 1983 година, Херш написа, че това е било и загадка интервенция на Централно разузнавателно управление на САЩ.

- Тоест можете да вярвате на думите му... Но той също споделя, че Байдън е имал срещи със специфичните служби в продължение на 9 месеца. Някой му е " изпуснал " тази информация от Белия дом?

- Да, несъмнено. Във всяка администрация има подобен човек. Имаше един осведомител, чието име беше незнайно доста дълго време, който редостави информацията за Уотъргейт на американски публицисти, той беше наименуван " deep throat " ( " надълбоко гърло " ). Значи има някакъв тип теч. Сиймор Хърш не е задължен да дава информация кой е неговият осведомител, той не може да бъде затворен за това. Но е явно, че откакто се е оказало належащо да се сътвори специфичен уебсайт за тази информация, това значи, че в действителност има проблеми със свободата на словото.

- Кой има изгода от това? Изгодно ли е за републиканците да ударят добре Байдън и Демократическата партия в този момент?

- Има няколко аргументи, от моя позиция. Разбира се, както си спомняте, имаше приключване на информация и в администрацията на Тръмп, за което той беше топен, чак до удавяне. Има и течове на информация от администрацията на Байдън, който към този момент писна на всички. И освен това, макар че диверсията на „ Потоците “ беше осъществена към този момент по време на специфичната военна интервенция, още при започване на администрацията, на президентството на Байдън, Тед Круз от Тексас, тясно обвързван с петролните компании, той още тогава предложи на Байдън да направи нещо със Северен поток.

И тогава какво? Ето най-интересните детайлности. Тази интервенция се приготвя 9 месеца. Дискусиите стартират под управлението на Джейк Съливан, асистент на Байдън по националната сигурност, през декември 2021 година

- Силно преди началото на СВO.

- Разбира се, дълго време преди този момент. Те се пробваха да се уверят, че няма течове. Какво е направено? През юни предходната година в региона имаше военни учения на НАТО. Военни водолази, а не от специфичните сили на Съединени американски щати, които, в случай че се подхващат някакви секрети интервенции, би трябвало да се рапортуват на Конгреса, само че това са единствено военни водолази от Военноморски сили на Съединени американски щати, които са инсталирали взривните заряди. И тук те са изцяло виновни само пред Пентагона. Няма потребност да се рапортува това на Конгреса.

Какво се случва по-късно? Мисля, че на 26 септември аероплан на Военноморски сили на Норвегия пуска сонарен буй на тези места, който задейства взривните устройства. Ето какво се случва. По думите на Херш, основните настоящи лица, основните сили зад тази интервенция са били Джейк Съливан, Антъни Блинкен и нашата обичана Вики Нуланд. Ето такова разположение на силите.

Херш към този момент съумя да изиска коментар от Белия дом. Съгласно написаното в материала, той е получил имейл от представители на Белия дом, в който се споделя: това са цялостни нелепости и цялостна нереалност. Ето подобен коментар.

Какво ще се случи по-късно

- Ще има ли последици, съгласно вас, за Съединени американски щати от този информативен гърмеж?

- Мисля, че това ще бъде чисто идеологически спор сред Съединени американски щати и всички заинтригувани страни, в това число Европа. Но фактът, че в Съединените щати няма да има углавни следствия, е напълно явен.

- А за Европа? От една страна разбираме несуверенитета на Европа и зависимостта на нейните управляващи, въпреки това, могат ли събития от подобен мащаб да трансформират нещо там?

- Мисля, че някои опозиционни партии, най-вече десни партии, плюс леви, не тези, които в този момент са на власт в Европа, могат да слагат въпроса пред своите държавни управления, пред своите парламенти. Но като цяло всичко е напълно явно. Удар по Русия, удар по Европа, удар по ползите на нефтения и газов комплекс на Съединени американски щати. Така че е безусловно разумно. Би било необичайно, в случай че не го бяха създали.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР