Американецът Ноа Лайлс спечели златния медал в бягането на 100

...
Американецът Ноа Лайлс спечели златния медал в бягането на 100
Коментари Харесай

Ноа Лайлс спечели световната титла в бягането на 100 метра, сръбкиня взе златото в скока на дължина

Американецът Ноа Лайлс завоюва златния орден в бягането на 100 метра при мъжете на международното състезание по лека атлетика в Будапеща.

26-годишният Лайлс, който е повторен международен първенец на 200 метра, мина дистанцията с време от 9.83 секунди, което е най-хубаво достижение в света за сезона.

Сребърното отличие в " кралската " дисциплинираност сензационно остана за Летсиле Тебого. Представителят на Ботсвана финишира за 9.88 секунди и направи народен връх на африканската страна. Британецът Жарнел Хюз и ямаецът Облик Севил се подредиха трети и четвърти, като съгласно времеизмервателната система също записаха резултат от 9.88 секунди. Фотофинишът обаче раздели тримата, като за Севил остана разочарованието от пропуснатия орден.

WHAT. A. 100M PODIUM.

9.83 WL
9.88 NR
9.88

0.004 separates the silver medal from fourth place.
— World Athletics (@WorldAthletics)

Под 10 секунди слезе и международният първенец за 2019 година Кришчън Коулман. Американецът приключи пети за 9.92 секунди.

Сръбкинята Ивана Вулета записа най-хубаво достижение в света за сезона от 7,14 метра, което и обезпечи международната купа в скока на дължина.

33-годишната Вулета си обезпечи златото в петия опит и за пръв път в своята кариера стигна до освен това от бронз от международно състезание навън. Втора в дисциплината остана американката Тара Дейвис-Уудхол с 6,91 метра, а трета с три сантиметра по-малко се подреди румънката Алина Ротару-Котман. Олимпийската и международна шампионка в дисциплината Малайка Михамбо от Германия не взе участие, защото лекува контузия.

В бягането на 10 000 метра Джошуа Чептегей от Уганда нямаше проблеми да завоюва за трети следващ път международната купа. Световният рекордьор в дисциплината, който цялостен сезон бе преследван от травми, направи извънредно мощно тичане в горещината в Будапеща и завъртя 25 обиколки на пистата за 27:51.42 минути.

Със среброто остана Даниел Симиу Ебеньо от Кения, който финишира за 27:52.60 минути, а място на почетната стълбичка откри и Селемон Барега от Етиопия с 27:52.72 минути.

Изненадващ първенец имаше в бранша за мятане на чук, където с купата се поздрави 21-годишният канадец Етан Кацберг. Младият северноамерикански представител сложи народен връх от 81,25 метра в петия си опит и шокира олимпийския първенец Войчех Новицки от Полша, който се задоволи със сребро с 81,02 метра. Представителят на домакините от Унгария Бенце Халас стигна до бронза с 80,82 метра.

Полякът Павел Файдек, който се стремеше към шеста поредна международна купа, с което да изравни върха на Сергей Бубка, завърши на разочароващото за него четвърто място.

Британката Катарина Джонсън-Томпсън завоюва международната купа в седмобоя при дамите. 30-годишната Джонсън-Томпсън приключи втора във финалната дисциплинираност - бягането на 800 метра, и за повторно в кариерата си след 2019 година се качи на международния връх.

Тя приключи с 6740 точки, до момента в който среброто остана Анна Хол от Съединени американски щати с 20 точки по-малко. Трета остана Анук Фетер от Нидерландия с 6501 точки.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР