Американецът Макензи МакДоналд ще бъде първият съперник на Григор Димитров

...
Американецът Макензи МакДоналд ще бъде първият съперник на Григор Димитров
Коментари Харесай

Григор Димитров ще играе с Макензи МакДоналд в първия кръг на тенис турнира във Вашингтон тази вечер

Американецът Макензи МакДоналд ще бъде първият противник на Григор Димитров на тенис шампионата на твърда настилка от сериите АТП 500 във Вашингтон с награден фонд от 2,013 милиона щатски $.

Двубоят от втория кръг сред поставения под номер 5 в схемата Димитров и МакДоналд е довечера, като се чака да стартира към 20:30 часа българско време. До момента двамата имат две срещи между тях, в които са си разменили по една победа.

За да стигне до втория кръг МакДоналд, който е номер 60 в света, надви над аржентинеца Диего Шварцман с 6:3, 6:3 за час и 18 минути игра. Американецът стартира мача с пробив, с цел да поведе с 3:0 гейма и приключи срещата с нови два брейка, с цел да обърне втория сет от 2:3 до 6:3. Така той реализира първата си победа над Шварцман в третия мач посред им.

Най-добрият български тенисист и французинът отстъпиха в мач от първия кръг на главната скица на британеца Джейми Мъри и новозеландеца Майкъл Винъс със 7:6(3), 3:6, 5-10.

За втория кръг на сингъл във Вашингтон се класира и финландецът Емил Руусувуори. Той завоюва с 6:4, 6:4 против французина Констант Лестиен. Във втория кръг Руусувуори ще срещне десетия в схемата Йошихито Нишиока от Япония, като спечелилият от този мач ще играе с Димитров или МакДоналд в третия кръг.

Напред продължава и Майкъл Мо, който победи в напълно американски конфликт с 6:3, 6:3. Във втория кръг Мо ще играе с поляка Хуберт Хуркач, номер 4 в схемата.

Успешен се оказа денят и за ветерана Гаел Монфис. 36-годишният французин надви на старта над квалификанта Фратанджело с 6:3, 6:4 и записа първата си победа на твърда настилка от 10 август предходната година.

Неприятен миг пък беляза срещата сред японеца Ясуке Уатануки и китаеца Ибин У. У водеше с 4:1 в първия сет, когато получи топлинен удар и припадна на корта. Въпреки преднината си, той не бе в положение да продължи, което класира Уатануки за идващия кръг.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР