Американецът Колин О`Брейди преодоля за 54 дни почти 1500 километра,

...
Американецът Колин О`Брейди преодоля за 54 дни почти 1500 километра,
Коментари Харесай

Американец прекоси Антарктика без чужда помощ

Американецът Колин О`Брейди преодоля за 54 дни съвсем 1500 километра, като стана първият човек, прекосил Антарктика без непозната помощ, оповестиха международните организации.

33-годишният жител на Портланд, щата Орегон, изпревари в оспорвана борба 44-годишния капитан от английската войска Луис Ръд, който е на един или два дни до финала.

Последните 130 километра от трасето О`Брейди преодоля едновременно. " Въпреки че последните 32 часа бяха едни от най-трудните в моя живот, те бяха и едни от най-щастливите ми моменти ", довери приключенецът.

О`Брейди започва на 3 ноември с шейна и съоръжение с тегло 170 кг. На няколко пъти той имал желанието да спре и да се откаже от рекордното си начинание. Така станало и на 18 ноември, когато се събудил целия покрит в сняг в шейната си. В този ден той се борил против насрещния вятър и минал единствено 48 километра.

Вторият приключенец, британецът Луис Ръд, посвети присъединяване си в памет на приятеля си Хенри Уорсли, който умря през 2016 година от зараза на 50 километра от финалната линия при прекосяването на Антарктика.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР