Американецът Фабиано Каруана и французинът Максим Вашие-Лаграв постигнаха победи във

...
Американецът Фабиано Каруана и французинът Максим Вашие-Лаграв постигнаха победи във
Коментари Харесай

Каруана и Вашие-Лаграв с победи във втория кръг на турнира на претендентите

Американецът Фабиано Каруана и французинът Максим Вашие-Лаграв реализираха победи във втория кръг на шампионата на кандидатите за международната купа по шахмат, който се организира в съветския град Екатеринбург. Каруана пречупи единствено за 34 хода представителя на домакините Кирил Алексеенко, до момента в който Вашие-Лаграв нанесе второ следващо проваляне на китаеца Дин Лижен.

С успехите си Каруана и Вашие-Лаграв събраха по 1,5 точки, колкото имат и водачите след първия ден Ян Непомнящи от Русия и Ван Хао от Китай. В днешния ден Непомнящи направи реми за 40 хода със сънародника си Александър Гришчук, до момента в който Хао изпусна доста перспективна позиция с белите фигури и стигна единствено до реми против холандеца Аниш Гири. В утрешния трети кръг като най-интересен се обрисува конфликтът сред номер 3 в международната класация Дин Лижен и номер 2 Фабиано Каруана.

В напълно съветски мач Кирил Алексеенко играе с Ян Непомнящи, Аниш Гири се изправя против Максим Вашие-Лаграв, а Александър Гришчук ще търси първа победа против Ван Хао. Общият награден фонд на шампионата на кандидатите е 500 000 евро, а спечелилият ще играе против норвежеца Магнус Карлсен в края на година за международната купа по шахмат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР