Американецът Еван Бати е второто ново чуждестранно попълнение в редиците

...
Американецът Еван Бати е второто ново чуждестранно попълнение в редиците
Коментари Харесай

Рилски спортист се подсили с още един американец

Американецът Еван Бати е второто ново задгранично попълнение в редиците на Рилски състезател. Бати играе на позиция 5, само че сполучливо се оправя и в ролята на четворка, оповестиха от клуба.

Баскетболистът идва в Самоков от университета в Колорадо, за чийто отбор играе в последните четири години.

Американският център е роден на 27 септември 1998 година в Лос Анджелис, Калифорния. Висок е 203 сантиметра и тежи 117 кг. През предходната година Еван Бати взима присъединяване в 33 мача на своя отбор, като записва приблизително 12,4 точки, 4,7 битки и 1,2 завършващи подавания на мач. Най-резултатният му дуел е от 6 март тази година, когато отбелязва 27 точки.

Интересното при Бати е, че играчът е бил на паркета при 88 победи за тима на Колорадо - най-вече в историята. Той е пропущал мач през четиригодишната си кариера за университетския състав. Изиграл е общо 188 мача, като е започвал титуляр в 108 от тях. Бати е 12-ият играч на Колорадо, който записва общо 1300 точки и овладява 600 битки. Oсвен това е определен видеалния тим на конференция PAC-12 през последния си сезон с най-голям % за пукотевица от тройката - 49.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР