Американецът Джим Арингтън се ражда преждевременно с тегло от едва

...
Американецът Джим Арингтън се ражда преждевременно с тегло от едва
Коментари Харесай

90-годишният културист, който почти десетилетие държи Рекорд на Гинес

Американецът Джим Арингтън се ражда прибързано с тегло от едвам два кг и половина. Голяма част от детството си прекарва в битка с астма и други болести, само че през 1947 година, когато е на 15 години, впряга воля и стартира да подвига тежести. Оттогава е постоянен участник в надпревари по бодибилдинг, измежду които е и фамозният Muscle Beach в Санта Моника, Калифорния.
 Айрис Дейвис - 79-годишната културистка, която потвърждава, че възрастта е просто число
79-годишната културистка, която потвърждава, че възрастта е просто число

Здрав дух в крепко тяло

" Исках да бъда супергерой ", споделя Джим Арингтън в изявление за Световните върхове на Гинес, които за първи път го признават за най-възрастния културист на планетата още през 2015 година

Американецът, който живее в региона на Лос Анджелис, изненадващо разкрива, че не е впечатлен от личната си физика, а това, което го стимулира да продължи да печели надпревари по бодибилдинг в този момент, когато е към този момент на 90-годишна възраст, е самовъзприятието му. В изявлението той издава също и по какъв начин е постигнал равнището си на физическа подготовка, което превъзхожда това на доста даже по-млади от него хора.

В своята над 70-годишна кариера в бодибилдинга Джим Арингтън към момента върви на фитнес три пъти седмично за по два часа. Инструктор от залата, в която тренира културистът, споделя, че го вижда да подвига тежести съвсем всеки ден и също така се включва в тренировките и на останалите гости, като ги наставлява по какъв начин да изпълняват по-добре упражненията си.

Американецът е и единственият 90-годишен мъж, който може да се похвали с гола фотосесия за Men`s Health, оповестена предходната година. Горе-долу по това време той се явява на съревнование на Международната федерация по бодибилдинг и фитнес в Рино, Невада, като си печели трето място в дивизията за мъже над 70 години. Освен това печели и в категорията за над 80 години, защото е и единственият участник в нея.

За да бъде в добра физическа форма, с изключение на на тренировките, Джим Арингтън натъртва и на здравословното хранене. Той споделя, че с възрастта е трансформирал метода си на хранене, като преди е пиел " доста мляко " и е ядял " доста говеждо ", тъй като това били две от нещата, към които не бил алергичен.

С напредването на възрастта обаче тази диета почнала да предизвиква възпаления в тялото на културиста. Затова в един миг той взема решение да промени метода си напълно. Разказва, че в този момент яде главно гъби, храни, приготвени със зехтин и като цяло здравословни артикули.
 Съвет от Арнолд Шварценегер - по какъв начин да намираме време за подготовка
Съвет от Арнолд Шварценегер - по какъв начин да намираме време за подготовка

Когато Арнолд приказва, всички би трябвало да слушат

Упоритата му работа във фитнеса и грижата за тялото и посредством консумирането на здравословна храна, очевидно са се отплатили на Джим Арингтън, който по време на съревнование в Рино предходната година, възобнови върха си за най-възрастен културист в света.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР