Американецът Дионтей Уайлдър защити за 10-и път световната си титла

...
Американецът Дионтей Уайлдър защити за 10-и път световната си титла
Коментари Харесай

Каква драма само! Уайлдър бе на път да падне на ринга, но нокаутира тежко Ортис

Американецът Дионтей Уайлдър отбрани за 10-и път международната си купа в тежка категория, във версия WBC, откакто във втория си конфликт против кубинеца Луис Ортис стигна до нокаут в седмия рунд, срещата сред двамата се организира в Лас Вегас.

Мачът сред двамата се разви много забавно, защото те не демонстрираха съвсем нищо атрактивно през първите рундове, а в седмия и съдбоносен рунд Ортис разклати американеца и даже се виждаше, че може да го прати на земята, само че единствено секунди по-късно Луис бе на пода след гръмотевичен удар на международния първенец.

Дионтей изравни по отбрана на купата си именития Мохамед Али.

Това е втора загуба в кариерата на Ортис, както и 42-а победа и 41-а с нокаут в кариерата на спечелилия Уайлдър.

След мача се видя за следващ път извънредно огромното почитание сред двамата, само че това бе обикновено, защото те имат заболели дъщерички.

Първият рунд бе много внимателен, само че по-тежките удари бяха в интерес на кубинеца, който съумя да разклати своя противник в средата на рунда.

Уайдър от своя страна съумя да разкървави своя конкурент, откакто му отвори лека аркада на челото и се наложи интервенция на кътмена по време на почивката сред рундовете.

Във втория рунд обаче Уайлдър стартира да се засилва и да нанася повечко удари в първите моменти от него.

Като цяло обаче и в него нямаше особена драма и двамата продължиха да работят по-предпазливо на кръга.

В третия рунд държанието на Уайлдър остана същото и той продължи да бъде извънредно въздържан, като в профил видяно бе явно, че той чака кубинеца да се умори и по-късно да го нокаутира.

В него като цяло нямаше боксьор, който да доминираше и частта бе равностойна, като и двамата си вкараха по някой различен прецизен удар.

Ситуацията на кръга не се промени и в четвъртия рунд, като и двамата продължиха с внимателната си игра, а пък янкито продължаваше да наподобява много въздържан.

В петия рунд скучната игра от страна и на двамата продължи. Те продължиха да се изчакват противника да сгреши, а Уайлдър действаше тактически много грамотно, което в никакъв случай не му е било мощна страна, и ловко отстъпваше обратно след опитите на кубинеца да го нападна.

След петия рунд Ортис имаше леко преимущество в картите на съдиите, тъй че това бе точният миг за американеца да " натисне газта ".

Шестият рунд се разви по безусловно еднакъв метод с предходните два, въпреки че се виждаше, че ръцете и на двамата започнаха леко да се отпускат.

В седмия рунд двамата най-сетне демонстрираха шоу и си размениха тежи удари първоначално.

Точно 30 секунди преди края на рунда Ортис разклати съществено Уайлдър и се виждаше, че може да натисне и да го нокаутира, само че тъкмо тогава американецът нацели съществено своя конкурент и го изпрати на земята, и го нокаутира.

Така той съумя да стигне до следващата си победа./gol.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР