Американец, прекарал 45 години в затвора за престъпление, което не

...
Американец, прекарал 45 години в затвора за престъпление, което не
Коментари Харесай

Освободиха американец, прекарал 45 години в затвора за престъпление, което не е извършил

Американец, прекарал 45 години в пандиза за закононарушение, което не е направил, е бил освободен след анулация на присъдата. Това заяви The Independent. "Аз простих. Аз прощавам, Господ е толкоз добър ", сподели добродушно за репортерите пред пандиза в Луизиана Уилбърт Джоунс, поел първата си свободна глътка въздух след 45 година и 10 месеца зад решетките.

Прегърнаха го брат му Плим Джоунс и неговата племенница Уаджийда Джоунс. Запитан какви са проектите му, 65-годишният Уилбърт отвърна: "Малко чорба от бамя, една хубава картофена салата и един прекрасен десерт. Да се порадвам на дребното живот, който ми остава и да поучавам децата да вървят по верния път, а не по другия ".

Уилбърт Джоунс е арестуван през 1971 година по съмнение в похищение на здравна сестра в град Батън Руж. Според следствието, Джоунс, който тогава е бил на 19 години, заплашил на паркинг на една болница жена с револвер, отвел я зад постройката и там я изнасилил. През 1974 година той е наказан на пожизнен затвор, без право на предварително освобождение. Единственото съображение за осъждането на Джоунс е било показанията на жертвата - тя го разпознава на една от фотосите, показани й от полицията.

Защитата на Джоунс открила, че описанието, обещано от страна на жертвата, дава отговор на различен мъж, който е бил задържан по съмнение в опит за обезчестяване, 27 дни след първия случай. Същият човек през 1973 година още веднъж е задържан по същите обвинявания, само че е наказан единствено за въоръжен обир.

Адвокатите на Джоунс също напомнили на съда за неговото положително държание в пандиза и напредналата му възраст. Те също по този начин изтъкнали, че мъжът на изнасилената здравна сестра, която умряла през 2008 година, не възразява против неговото освобождение.

Според съдията, който председателствал процеса по преразглеждане на делото, доказателствата против Джоунс са "в най-хубавия случай слаби ". Освен това той отбелязал, че обвиняването на първия развой е скрило от съда обстоятелства, които биха могли да оказват помощ за установяването на неговата непорочност, прецизира Канал 3. "Понякога на съдилищата им е нужно доста време, с цел да признаят грешките си ", споделя юристът на Джоунс, Емили Моу.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР