Американец, отвлечен в Афганистан преди две години, бе видян за

...
Американец, отвлечен в Афганистан преди две години, бе видян за
Коментари Харесай

Появи се видео с американец, отвлечен в Афганистан преди две години

Американец, похитен в Афганистан преди две години, бе забелязан за първи път във видеозапис, в който моли за освобождението си, тъй че да може да се събере със фамилията си, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на запис, оповестен в сп. " Ню Йорк магазин ".

Марк Фрерич, деец от военноморските сили и работил по контракт с подизпълнител в Афганистан, се счита за похитен от свързаната с талибаните мрежа " Хакани ". Във видеото той се вижда да стои изправен пред черна завеса.

Американецът споделя, че видеото е снимано още на 28 ноември 2021 година В него той споделя, че търпеливо чака освобождението и добавя: " Искам да помоля водачите на Ислямското емирство Афганистан: Моля освободете ме, освободете ме, тъй че да мога да се събера със фамилията си. Благодаря ви ".

Американското списание, разгласило видеото, споделя, че го е получило от неназован човек от Афганистан.

A new video obtained by The New Yorker shows Mark Frerichs, an engineer kidnapped in Afghanistan in 2020, in captivity and pleading for his freedom. Will the Biden Administration act to free him?
— The New Yorker (@NewYorker)

Сестрата на американеца - Чарлийн Какора, съобщи, че благодари на талибаните, че са разгласили видеото и добави, че то е намерено удостоверение на нещо, което нейното семейство дълго време е вярвало, а точно, че Марк е жив от повече от две години в плен.

Тя прикани президента на Съединени американски щати Джо Байдън и американския държавен секретар Антъни Блинкън да усилят напъните за освобождение на американеца.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР