Американец беше осъден вчера на пет години затвор за предоставяне

...
Американец беше осъден вчера на пет години затвор за предоставяне
Коментари Харесай

5 г. затвор за американец, давал на Северна Корея съвети за криптовалутите и за избягване на санкциите

Американец беше наказан през вчерашния ден на пет години затвор за даване на финансови препоръки на Северна Корея по какъв начин да избегне наложените ѝ интернационалните наказания, съобщи Франс прес.

Тридесет и девет годишният Върджил Грифит се призна за отговорен пред федералното обвиняване на Съединени американски щати, с цел да понижи присъдата си, която можеше да бъде 20 години затвор.

Прокурорът от федералния съд в Манхатън Деймиън Уилямс съобщи: " Северна Корея безспорно съставлява опасност за националната сигурност на страната ни, а режимът в Пхенян нееднократно е показвал, че няма да се спре пред нищо, с цел да пренебрегне нашите закони ". 

Върджил Грифит е американски компютърен експерт, който е живял в Сингапур и е бил задържан през ноември 2019 година на летището в Лос Анджелис, откакто няколко месеца по-рано е взел участие в конференция в Пхенян. Според американското правораздаване там той е разкрил експертните си знания в региона на криптовалутите и виртуалните валути и метода за " заобикаляне на интернационалните наказания " против комунистическия режим в Пхенян.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР