Америка не е демокрация, защото само две партии управляват.До този

...
Америка не е демокрация, защото само две партии управляват.До този
Коментари Харесай

Редакторка на RT: Америка не е демокрация - само две партии управляват

Америка не е народна власт, тъй като единствено две партии ръководят.

До този революционен извод стигна основната редакторка на RT Маргарита Симонян по време на присъединяване в предаването на прокремълския водещ Владимир Соловьов.

" Това е страна, ръководена от две партии, които малко се разграничават една от друга. От позиция на външната политика, т.е. - от позиция на останалия свят, не се разграничават въобще. Нито една трета партия не може да се бори на избори и по този начин е към този момент епохи. "  

Симонян добавя, че американците са " зомбирани " от детска възраст да имат вяра, че имат независимост и народна власт. А концепцията им за тези две понятия била тотално сбъркана.

" Малко наподобява на това какъв брой е мъчно да си представим пето измерение. Досещаме се, че съществува, само че ни е мъчно да си го представим, тъй като сме привикнали към четвъртото. Дължина, широчина, височина и време. Трудно е да се разбере какво е петото. А те - те са зомбита. " Земята е плоска. Плоска е. "  

RT boss Margarita Simonyan says that the US isn`t a democracy because there`s no major third party there and that Americans are " zombified " as children into thinking that they are free

God forbid she get started on Russia
— Francis Scarr (@francis_scarr)

Републиканската и Демократическата партия преобладават американския политически живот през последните 150 години. Не е правилно обаче, че трети партии не са се представяли уместно на избори.

През 1912 година  Теодор Рузвелт приключва втори на кандидат-президентските избори с 27,4 % от вота - пред настоящия републикански президент Хауърд Тафт. Рузвелт е претендент на Прогресивната партия и посредством присъединяване си разделя вота на републиканците, като по този начин спомага за успеха на демократа Удроу Уилсън. 

На президентските избори през 1992 година милиардерът Рос Перо печели 18,9 % от гласовете. Според някои анализатори присъединяване на самостоятелния претендент се оказва решаващо за успеха на Бил Клинтън над Джордж Буш-старши.

В Русия, за разлика от Америка, ръководи единствено една партия от болшевишката гражданска война насам. За положението на демокрацията при епохата на Романови не е нужно даже да се започва дискусия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР