Америка е пред изпитание, Украйна е пред изпитание, целият свят

...
Америка е пред изпитание, Украйна е пред изпитание, целият свят
Коментари Харесай

Байдън: САЩ и Европа заедно срещу руската агресия и автокрацията по света

Америка е пред тестване, Украйна е пред тестване, целият свят е пред тестване. Така американският президент Джо Байден стартира речта си в Полша, отдадена на една година от началото на войната в Украйна.

„ Преди година стартира най-голямата война след Втората международна война. Една години по-късно ние знаем – можем да бъде по-силни и по-обединени. И светът към този момент е друг “, сподели президентът.

Той се върна на вчерашната аудиенция в Украйна и съобщи, че с президента Володимир Зеленски са удостоверили готовността „ без значение от всичко да останат дружно пред експанзията “.

„ Изправяме се в отбрана на демокрацията. Путин мислеше, че ще се откажем. Той сгреши “, сподели Байдън. „ Украйна в никакъв случай няма да бъде победа за Русия, в никакъв случай. Украйна към момента е самостоятелна и свободна. Украйна към момента е една горда страна година след началото на войната “.

„ Те мислеха, че НАТО ще стане по-слаба и разграничена, само че вместо това НАТО е по-сплотена и обединена от всеки път “, сподели още Байдън. „ Мислеха си, че можем да трансфорат силата в оръжие, само че ние застанахме дружно с Европа против съветската сила “.

Джо Байдън насочи и поздравления към Молдова и Полша за пътя, по който са поели против съветската експанзия.

„ Демокрацията в света е по-силна, не по-слаба, а автокрацията по света е отслабена. Автокрацията би трябвало да разбере нашата единствена дума: „ Не “! Тя няма да завладява нашите страни, нашата независимост, нашето бъдеще “, сподели президентът.

„ Путин към момента се съмнява в нашата мощ. Но ние няма да се уморим да поддържаме Украйна “, сподели той. „ Заедно с Организация на обединените нации ще заклеймим съветската експанзия. Президентът Путин избра пътя на войната. Всеки ден от нейното продължение е негов избор. Затова сме дружно - с цел да бъде сигурни, че Украйна ще зашити себе си “.

По думите му Съединени американски щати е в коалиция след Втората международна война с повече от 50 народи, с цел да доставят критически оръжия за Украйна – Противовъздушна отбрана системи, танкове, артилерия, муниции, транспортни машини. „ Европейски Съюз направи доста, Полша е хазаин на 1,5 млн. украински бежанци “, сподели той. „ Заставаме дружно в посрещането на милиони бежанци в Европа и Америка. По всички американски щати – от огромните градове до дребните обитаеми места – на всички места от домовете се веят украински знамена, американският Конгрес застана дружно в помощ на Украйна “.

Американският президент обърна внимание и на зърнената рецесия и дейностите на Съединени американски щати и техните сътрудници за разрешението ѝ

„ Путин окупира огромна част от Черно море, с цел да се добере до украинското зърно, водейки света до световна хранителна рецесия. Съединени американски щати, Г-7 и всички сътрудници по света вършат всичко, с цел да разрешат тази рецесия. Моята брачна половинка Джил Байдън пътува до Африка, с цел да помогне за този сериозен проблем “, сподели той.

„ Заедно би трябвало да накараме Русия да си заплати за своите зверства “, продължи Байдън, като анонсира нови наказания тази седмица от страна на Съединени американски щати и техните сътрудници, за „ да накажем виновните за тази война “.

„ Поглеждайки година обратно от началото на войната, ние би трябвало да помним – защитата и свободата не е работа за ден или година. Те са постоянно сложни, само че постоянно значими. Следващата година аз ще посрещна в Съединени американски щати всеки член на срещата „ НАТО 2024 “ и дружно ще отпразнуваме 75-та годишнина на алианса. И дано на всички да е ясно, на Русия също - нашата посветеност на Член 5 – офанзивата против един член на НАТО е офанзива против всички нейни членове. Това е свещена клетва – да пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО “, сподели президентът.

Президент на Съединени американски щати приключи речта си с думите: „ Решенията, които ще вземем в идващите 5 години ще предопределят нашите животи за десетилетия. Изборът е сред хаоса, сред съзиданието и разрушението, сред вярата и страха, межди демокрацията, повдигаща човешкия дух, и крехкостта в ръцете на диктаторите, които я унищожават. Няма нищо по-сладко от свободата. И това, което би трябвало да създадем в този момент, е нашите деца и внуци да я познават добре. Свободата. Бог да благослови всички по света, които пазят свободата “. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР